Pasta integral con salmón, espárragos, edamame y salsa de aguacate

Pasta integral con salmón, espárragos, edamame y salsa de aguacate

3.3 24 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
6 raciones

Składniki

  • de agua
    1500 g
  • de sal
    1 cucharada
  • de pasta seca integral (fusilli, macarrones, etc.)
    300 g
  • de espárragos verdes (sin la parte leñosa) en trozos de 4-5 cm.
    1 manojo
  • de edamame (vainas congeladas)
    250 g
  • de salmón fresco sin piel ni espinas (en dados de 3 cm.), salpimentados
    400 g
  • aceite de oliva virgen extra para engrasar
Salsa de aguacate
  • de aguacate maduro
    300 g
  • de zumo de limón
    15 g
  • de sal
    1 - 2 pellizcos
  • de pimienta molida
    1 - 2 pellizcos
  • de aceite de oliva virgen extra
    40 g
Presentación
  • de aceite de oliva virgen extra
    1 chorrito

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 481 kcal / 2013 kJ
Białko 25.5 g
Tłuszcz 24.5 g
Węglowodany 40.6 g
Błonnik 6.4 g
Tłuszcz nasycony 4.8 g
Sód 559.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...