Pasta integral con salmón, espárragos, edamame y salsa de aguacate

Pasta integral con salmón, espárragos, edamame y salsa de aguacate

3.3 24 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
6 raciones

Składniki

  • 1500 g de agua
  • 1 cucharada de sal
  • 300 g pasta seca integral (fusilli, macarrones, etc.)
  • 1 manojo de espárragos verdes (sin la parte leñosa) en trozos de 4-5 cm.
  • 250 g de edamame (vainas congeladas)
  • 400 g de salmón fresco sin piel ni espinas (en dados de 3 cm.), salpimentados
  • aceite de oliva virgen extra para engrasar
Salsa de aguacate
  • 300 g de aguacate maduro
  • 15 g zumo de limón
  • 1 - 2 pellizcos de sal
  • 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
  • 40 g de aceite de oliva virgen extra
Presentación
  • 1 chorrito de aceite de oliva virgen extra

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 559.4 mg
Białko 25.5 g
Kalorie 2013 kJ / 481 kcal
Tłuszcz 24.5 g
Błonnik 6.4 g
Tłuszcz nasycony 4.8 g
Węglowodany 40.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...