Scampis met tomaat, saffraan en ansjovissaus

Scampis met tomaat, saffraan en ansjovissaus

3.9 14 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
4 porties

Składniki

  • rode paprika in stukken
    100 g
  • teentjes knoflook
    2
  • olijfolie
    20 g
  • droge witte wijn
    100 g
  • saffraan draadjes
    1 snuifje
  • ansjovisfilets, in olie
    2
  • tomatenblokjes uit blik
    400 g
  • rauwe scampis, gepeld
    24
  • zeezout
    1 snuifje
  • gemalen zwarte peper
    1 snuifje
  • suiker
    1 snuifje
Presentatie
  • komkommers zaadjes verwijderd en in blokjes
    2
  • verse bieslook fijn gesneden
    4 el
  • citroen in 6 partjes
    1

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Białko 5 g
Kalorie 435 kJ / 104 kcal
Tłuszcz 4 g
Błonnik 3 g
Węglowodany 11 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...