Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g rode paprika, in stukken
- 2 teentjes knoflook
- 20 g olijfolie
- 100 g droge witte wijn
- 1 snuifje saffraan draadjes
- 2 ansjovisfilets, in olie
- 400 g tomatenblokjes uit blik
- 24 rauwe scampis, gepeld
- 1 snuifje zeezout
- 1 snuifje gemalen zwarte peper
- 1 snuifje suiker
Presentatie
- 2 komkommers, zaadjes verwijderd en in blokjes
- 4 el verse bieslook, fijn gesneden
- 1 citroen, in 6 partjes
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 435 kJ / 104 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sint-jakobsschelpen met erwtenpuree
25min
Ovenschotel van scampi en vermicelli
30min
Vislasagne met asperges en prei
1h 30min
Gehaktbrood met spinazie-kaasvulling
1h 15min
Chocoladecake
40min
Op Cubaanse wijze gekruide zalm met tomaten-avocadosalsa
30min
Kruidenvinaigrette
Brak ocen
Panna cotta van asperges met gerookte eendenborst
2 godz. 45 min
Gruyère gevulde zalmburger met sla
Brak ocen
Mosselen met basilicum, amandelen en boter
40min
Romige erwtensoep
40min
Gehaktballen, tomatensaus en Parmezaanse polenta
1 Std. 10 Min