Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g rode paprika, in stukken
- 2 teentjes knoflook
- 20 g olijfolie
- 100 g droge witte wijn
- 1 snuifje saffraan draadjes
- 2 ansjovisfilets, in olie
- 400 g tomatenblokjes uit blik
- 24 rauwe scampis, gepeld
- 1 snuifje zeezout
- 1 snuifje gemalen zwarte peper
- 1 snuifje suiker
Presentatie
- 2 komkommers, zaadjes verwijderd en in blokjes
- 4 el verse bieslook, fijn gesneden
- 1 citroen, in 6 partjes
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 435 kJ / 104 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Aardappel-preisoep
40 Min
Romige courgettensoep
25min
Mosselen in kruidige tomatensaus
45 Min
Zalm en venkel risotto
25min
Schotse eieren met salade van knolselder en wortelen
50 Min
Gestoomde kalkoenfilet met ricotta, spinazie en walnotenvulling
2h
Rundvlees Stroganoff
1 Std.
Zalmsoufflé
1 Std.
Millefeuille van aubergine met yoghurt-mosterdsaus
40 Min
Vleesgehaktbrood met champignons
1h 5min
Gestoomde coquilles met bloemkool en truffelpuree
35 Min
Mediterrane zeevruchten met rijst en chorizo
1h 5min