Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g ui, in stukken (3 cm)
- 30 g extra vergine olijfolie
- 40 g spek , in reepjes of blokjes
- 20 g gedroogde eekhoorntjesbrood, in lauw water geweekt (10 min.) en uitgelekt
- 800 g varkenslende, in één stuk
- 2 tl zout
- 1 snuifje versgemalen zwarte peper
- 600 g volle melk
- ½ groentenbouillonblokje (voor 0,5 l)
- 1000 g aardappelen in plakjes (1/2 cm)
- 20 g boter
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 3157 kJ / 754 kcal
- Białko
- 54.8 g
- Węglowodany
- 47.4 g
- Tłuszcz
- 39.8 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Aardappelpuree
45 Min
Scandinavische hamburger
4h 10min
Gehaktbrood
1 Std. 20 Min
Knapperige koekjes
1 Std. 30 Min
Runderpastei met bier
1 Std. 40 Min
Varkenshaasje in papillot
1 Std.
Caribische stoofschotel met kopjes van gestoomde rijst
9h 15min
Chowder met kip en maïs, broccoliterrines
1h 25 min
Kipfricassee
Pas d’évaluation
Halloween voeten gehaktbrood
1 Std. 30 Min
Menu: Slasoep, zeebaars met waterkerssaus
Pas d’évaluation
Balletjes in Spaanse saus
55 Min