Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g rozijnen
- 50 g gepelde amandelen
- 1 tl chilipoeder (opcjonalnie)
- 2 teentjes knoflook
- 10 g verse gember, gepeld en in schijfjes (2 mm)
- 500 g ontbeende lamsbout, in blokjes (3 cm)
- 15 g zachte boter
- 1 tl zwarte komijnzaadjes
- 1 tl gemalen koriander
- 1 tl pikante paprikapoeder
- ½ tl gemalen zwarte peper
- 1 snuifje asafoetida (of duivelsdrek)
- 50 g oudbakken broodje, in stukken
- 2 tl garam masala (geroosterd specerijen mengsel)
- 2 tl zeezout
- 1 ei, medium (53-63 g)
- 2 el bloem
- 3 el plantaardige olie
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1611 kJ / 385 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Perzik Bellini
5 Min
Zeevruchtennat met champagne
Brak ocen
Mango-passievruchttaart met bavaroiscrème
Brak ocen
Vegan challah brood
2h 30min
Warme aardappelen salade met de Peeler
Brak ocen
Aardappelgoulash op twee manieren - veganistisch en met vlees
Brak ocen
Aardappelnestjes met crème fraîche en gerookte zalm
2h 40min
Vleesbouillonpasta
45 Min
Meergranenpizza met brie, Serranoham en vijgen confituur
3 Std. 35 Min
Inktvis, chorizo en witte bonenstoofpot
5h 30min
Groene bron
10 Min
Pikante wortelbeignets met yoghurtdip
1h 30min