Makis

Makis

2.7 101 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions

Składniki

Le riz à sushi
  • 300 g de riz à sushi
  • 850 g d'eau
  • 60 g de vinaigre de riz
  • 20 g de saké
  • 10 g de sucre en poudre
  • 1 c. à café de sel
  • 1 citron vert zeste et jus
La garniture
  • 6 feuille de nori
  • 150 g de thon frais de qualité sushi coupé en lamelles
  • 1 avocat coupé en fines lamelles
  • 15 g de pâte de wasabi, prête à l'emploi
  • 3 pincées de fleur de sel
La vinaigrette au wasabi
  • 100 g de sauce de soja
  • 100 g d'huile d'olive
  • 50 g de pâte de wasabi, prête à l'emploi

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1384.7 mg
Białko 12.2 g
Kalorie 1865.2 kJ / 445.8 kcal
Tłuszcz 22.1 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 3.2 g
Węglowodany 49 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...