Makis

Makis

2.7 101 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions

Składniki

Le riz à sushi
  • de riz à sushi
    300 g
  • d'eau
    850 g
  • de vinaigre de riz
    60 g
  • de saké
    20 g
  • de sucre en poudre
    10 g
  • de sel
    1 c. à café
  • citron vert zeste et jus
    1
La garniture
  • feuille de nori
    6
  • de thon frais de qualité sushi coupé en lamelles
    150 g
  • avocat coupé en fines lamelles
    1
  • de pâte de wasabi, prête à l'emploi
    15 g
  • de fleur de sel
    3 pincées
La vinaigrette au wasabi
  • de sauce de soja
    100 g
  • d'huile d'olive
    100 g
  • de pâte de wasabi, prête à l'emploi
    50 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 445.8 kcal / 1865.2 kJ
Białko 12.2 g
Tłuszcz 22.1 g
Węglowodany 49 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 3.2 g
Sód 1384.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...