Mint choc chip ice cream

Mint choc chip ice cream

3.9 11 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz. 15 min
6 portions

Składniki

  • shelled unsalted pistachio nuts
    200 g
  • coconut cream chilled (see Tips)
    320 g
  • fresh mint leaves
    12
  • pure maple syrup
    140 g
  • vanilla bean paste (see Tips)
    1 tsp
  • food-grade peppermint oil (see Tips)
    1 - 2 drops
  • cacao nibs
    4 tsp
Chocolate coating
  • coconut oil
    200 g
  • pure maple syrup
    100 g
  • raw cacao powder
    120 g
  • salt
    1 pinch

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 783.8 kcal / 3287.6 kJ
Białko 11.2 g
Tłuszcz 65.3 g
Węglowodany 37.5 g
Błonnik 9.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...