Urządzenia i Akcesoria
Lime meringue tartlets
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
12 pieces
Składniki
Pastry
-
egg1
-
caster sugar50 g
-
unsalted butter cut into pieces120 g
-
lime zest only (no white pith)1
-
plain flour220 g
Lime curd
-
fresh limes juice only (approx. 60 g)3
-
caster sugar120 g
-
unsalted butter cut into pieces60 g
-
egg yolks3
-
cornflour1 tsp
Meringue
-
egg whites room temperature3
-
icing sugar (see Tips)100 g
-
vanilla bean paste½ tsp
-
cream of tartar¼ tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
22.4 mg
Białko
4.1 g
Kalorie
1220.5 kJ /
291.7 kcal
Tłuszcz
13.8 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
8.2 g
Węglowodany
39.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Butterscotch panna cotta with pear sorbet (Mark Southon)
25 godz. 20 min
Lemon meringue pie
3 godz.
Profiteroles
2 godz.
Choux pastry
1 godz.
Sweet shortcrust pastry
1 godz. 50 min
Sous vide strawberries with white chocolate mousse (TM5)
2 godz.
Lemon delicious
1 godz. 5 min
Apricot apple pie
1 godz. 40 min
Lemon tart
2 godz. 15 min
Cheese puffs with honeyed goat's cheese
2 godz. 30 min
Chocolate fondants
30 min
Iced puff pastry
40 min