Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biscuit base
- 200 g dark chocolate (70% cocoa), broken into pieces
- 40 g unsalted butter, softened and cut into pieces
- 40 g light brown sugar
- 2 tsp golden syrup
- 40 g self-raising flour
- 20 g cocoa powder
Salted caramel
- 80 g salted butter, room temperature
- 80 g light brown sugar
- 60 g pouring (whipping) cream
- ½ tsp gelatine powder
- 1 ½ tsp golden syrup
- ½ tsp vanilla bean paste
- ¼ tsp salt
Chocolate mousse
- 1 tsp gelatine powder
- 2 tbsp milk
- 250 g pouring (whipping) cream
Chocolate ganache
- ½ tsp gelatine powder
- 50 g pouring (whipping) cream
- 20 g salted butter
- sea salt flakes, for sprinkling
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1092.1 kJ / 260 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 16.8 g
- Tłuszcz
- 20.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 176.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lemon tart
2h 15min
Chocolate volcanos
55min
Chocolate fondants
30 min
Chocolate mousse
3h 20 min
Profiteroles
2 godz.
Steamed orange puddings
1h 25min
Chocolate brownie trifle
6h
Chocolate ripple cheesecake towers
40min
Berry marshmallow slice
2 godz. 30 min
Chocolate fondant cake
40min
Portuguese-style custard tarts
40min
Chocolate ganache
20min