Urządzenia i Akcesoria
Chocolate salted caramel petit fours
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 7 godz. 10 min
16 pieces
Składniki
Biscuit base
-
dark chocolate (70% cocoa) broken into pieces200 g
-
unsalted butter softened and cut into pieces40 g
-
light brown sugar40 g
-
golden syrup2 tsp
-
self-raising flour40 g
-
cocoa powder20 g
Salted caramel
-
light brown sugar80 g
-
pouring (whipping) cream60 g
-
salted butter room temperature80 g
-
gelatine powder½ tsp
-
golden syrup1 ½ tsp
-
salt¼ tsp
-
vanilla bean paste½ tsp
Chocolate mousse
-
gelatine powder1 tsp
-
milk2 tbsp
-
pouring (whipping) cream (see Tips)250 g
Chocolate ganache
-
pouring (whipping) cream50 g
-
sea salt flakes for sprinkling
-
salted butter20 g
-
gelatine powder½ tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
176.1 mg
Białko
2.4 g
Kalorie
1092.1 kJ /
260 kcal
Tłuszcz
20.9 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
13 g
Węglowodany
16.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Classic lemon tart
3u. 10min
Portuguese-style custard tarts
40min
Decadent dark chocolate brownies
2u. 15min
Fraisier sponge
30u.
Decadent dark chocolate brownies
1u. 30min
Banana bread
1u. 50min
"To die for" mini pavlovas (TM6)
2u. 40min
Banoffee tartlets
1u. 45min
Cheese puffs with honeyed goat's cheese
2u. 30min
Jaffa madeleines
30min
Lime meringue tartlets
2u. 40min
Buttermilk scones
35min