
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biscuit base
- 200 g dark chocolate (70% cocoa) broken into pieces
- 40 g unsalted butter softened and cut into pieces
- 40 g light brown sugar
- 2 tsp golden syrup
- 40 g self-raising flour
- 20 g cocoa powder
Salted caramel
- 80 g light brown sugar
- 60 g pouring (whipping) cream
- 80 g salted butter room temperature
- ½ tsp gelatine powder
- 1 ½ tsp golden syrup
- ¼ tsp salt
- ½ tsp vanilla bean paste
Chocolate mousse
- 1 tsp gelatine powder
- 2 tbsp milk
- 250 g pouring (whipping) cream (see Tips)
Chocolate ganache
- 50 g pouring (whipping) cream
- sea salt flakes for sprinkling
- 20 g salted butter
- ½ tsp gelatine powder
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 260 kcal / 1092.1 kJ
- Białko
- 2.4 g
- Tłuszcz
- 20.9 g
- Węglowodany
- 16.8 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Sód
- 176.1 mg