Chocolate salted caramel petit fours

Chocolate salted caramel petit fours

4.6 18 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 7 godz. 10 min
16 pieces

Składniki

Biscuit base
  • dark chocolate (70% cocoa) broken into pieces
    200 g
  • unsalted butter softened and cut into pieces
    40 g
  • light brown sugar
    40 g
  • golden syrup
    2 tsp
  • self-raising flour
    40 g
  • cocoa powder
    20 g
Salted caramel
  • light brown sugar
    80 g
  • pouring (whipping) cream
    60 g
  • salted butter room temperature
    80 g
  • gelatine powder
    ½ tsp
  • golden syrup
    1 ½ tsp
  • salt
    ¼ tsp
  • vanilla bean paste
    ½ tsp
Chocolate mousse
  • gelatine powder
    1 tsp
  • milk
    2 tbsp
  • pouring (whipping) cream (see Tips)
    250 g
Chocolate ganache
  • pouring (whipping) cream
    50 g
  • sea salt flakes for sprinkling
  • salted butter
    20 g
  • gelatine powder
    ½ tsp

Wartości odżywcze na 1 piece

Kalorie 260 kcal / 1092.1 kJ
Białko 2.4 g
Tłuszcz 20.9 g
Węglowodany 16.8 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 13 g
Sód 176.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...