Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 100 g Porree, nur weiße Teile, in Ringen
- 50 g Butter
- 30 g Vollkorn-Weizenmehl oder helleres Mehl nach Geschmack
- 500 g Wasser
- 100 g Weißwein, lieblich
- ½ Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
- 15 g Senf, mittelscharf
- 20 g süßer Senf, bayrisch
- 1 TL Honig
- ¼ TL Salz
- 3 Prisen Pfeffer
- 100 g Sahne
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1029 kJ / 246 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 1.6 g
Alternatywne przepisy
Tomatensuppe mit Salami und Feta
35 Min
Zwiebelsuppe
1 Std.
Käsesuppe
15 Min
Rahmsuppe von grünen Erbsen mit Serranochips
30 Min
Rucola Suppe
25 Min
Weißwein-Suppe
30 Min
Kartoffel-Käse-Suppe
30 Min
Bananen-Curry-Suppe
30 Min
Apfel-Creme-Suppe
30 Min
Radieschensuppe
25 Min
Apfel-Sellerie-Cremesuppe
40 Min
Mosterdsoep (Holländische Senfsuppe)
30 Min