Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ Bund Petersilie, ohne Stiele
- 10 g frischer Ingwer, in dünnen Scheiben
- 100 g Sauerampfer, grob zerkleinert
- 40 g Butter
- 50 g Weißwein
- 500 g Fischfond
- 600 g frische Lachsfilets, in mundgerechten Stücken
- 1 EL Zitronensaft
- ½ TL Salz und etwas mehr zum Würzen
- 2 EL Mehl
- 3 EL Wasser
- 1 Prise Pfeffer
- 150 g Crème fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1836 kJ / 439 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 1.1 g
Alternatywne przepisy
Steinbutt-Gemüse-Päckchen
1h 15min
Forellen auf Zucchini mit Zitrus-Dill-Butter
45 Min
Seelachs mit Kaiserschoten und Kräuteröl
45 Min
Spargelcremesuppe
40 Min
Kabeljau mit Zitrusbutter
50 min
Fisch im Päckchen
1 Std. 10 Min
Seeteufel-Medaillons mit Fenchelsauce
1 Std. 10 Min
Fischrouladen mit Gemüse-Bandnudeln
40 Min
Avocadokaltschale mit Räucherlachsverhackertem
15min
Chicorée mit Hackfleisch, Reis und Tomatensauce
1 Std.
Seezungenröllchen
50 min
Fisch mit Fenchelgemüse an Orangensauce
45 Min