Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
600
g Rehfleisch, ohne Haut und Sehnen
lub 300 g Hirschfleisch, ohne Haut und Sehnen - 400 g Schweineleber
- 400 g fetter Speck
- 2 Brötchen, altbacken
- 250 g Milch
- 1 Zwiebel, halbiert
- 2 - 3 Stängel Petersilie, abgezupft
- 2 Eier
- 15 - 20 g Cognac
- 3 TL Salz
- 2 TL Paprika edelsüß
- ½ TL Pfeffer
- ½ TL Majoran
- ¼ TL Salbei
- ¼ TL Thymian
- 1 Msp. Piment
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 688 kJ / 164 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rahmsauerkraut mit Kasseler Rippchen
1 Std. 30 Min
Filets mit Apfel-Zwiebel-Sauce
3h
Avocado-Zitronen-Sauce
35 Min
Fischrouladen mit Gemüse-Bandnudeln
40 Min
Dreierlei Fischfilets mit Kräutersauce und kleinen Pellkartoffeln
30 Min
Zitronen-Hähnchen
50 min
Apfelkuchen mit Kürbiskernen
1h 25min
Sauce Bolognese mit Petersilien-Parmesan
25 Min
Putenschnitzel mit Kartoffeln und Apfel-Zwiebel-Sauce
1 Std. 10 Min
Rindergulasch mit Starkbier
1h 15min
Gulasch Stroganoff
1 Std. 10 Min
Fisch mit Fenchelgemüse an Orangensauce
45 Min