Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
600
g Rehfleisch, ohne Haut und Sehnen
lub 300 g Hirschfleisch, ohne Haut und Sehnen - 400 g Schweineleber
- 400 g fetter Speck
- 2 Brötchen, altbacken
- 250 g Milch
- 1 Zwiebel, halbiert
- 2 - 3 Stängel Petersilie, abgezupft
- 2 Eier
- 15 - 20 g Cognac
- 3 TL Salz
- 2 TL Paprika edelsüß
- ½ TL Pfeffer
- ½ TL Majoran
- ¼ TL Salbei
- ¼ TL Thymian
- 1 Msp. Piment
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 688 kJ / 164 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wildschweingulasch mit Nudeln
2 Std.
Schweinefilet Asia
1h 15min
Hennenknödel-Suppe
1 Std.
Schinkenbraten mit Süß-Saurer-Sauce
1 Std. 20 Min
Gemüsesuppe mit Kalbfleischklößchen
1 Std.
Pfannkuchen "Schwarzwälder Art"
45min
Rinderschmortopf
1h 55min
Grober Fleischkäse aus dem Varoma
2h 45min
Wildpastetchen mit Portwein-Gelee
2h 20min
Muschelsuppe
40min
Gulasch Stroganoff
1 Std. 10 Min
Königsberger Klopse - mal anders
1 Std.