Wersje kompatybilne
Makaron z koprem włoskim i morszczukiem (dla dzieci)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g bulwy kopru włoskiego, pokrojonej na kawałki
- 40 g ziemniaka, pokrojonego na kawałki
- 40 g fileta z morszczuka, bez ości, pokrojonego na kawałki
- 250 g wody
- 20 g makaronu, suchego, drobnego, do zupy, o krótkim czasie gotowania (4-6 min)
- 2 łyżeczki oliwy z oliwek
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1075 kJ / 256 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 30.2 g
- Tłuszcz
- 11.4 g
- Błonnik
- 4.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Purée z bakłażana i pomidorów (dla dzieci)
30 min
Purée marchewkowe z jabłkiem i kurczakiem (dla dzieci)
35 min
Bezglutenowa owsianka zbożowa z jabłkiem
25 min
Purée ziemniaczane z marchewką (dla dzieci)
35 min
Purée warzywne z indykiem (dla dzieci)
1h
Purée dyniowe z ziemniakami, porem i morszczukiem (dla dzieci)
35 min
Kleik z kaszą manną, jabłkiem i mlekiem
20min
Purée ziemniaczane z zieloną fasolką, marchewką i kurczakiem (dla dzieci)
35 min
Przecier z jabłkiem, malinami i awokado
25 min
Purée z batatów, cukinii i pora (dla dzieci)
25 min
Mus jabłkowy z marchewką
15min
Mąka ryżowa prażona
50 min