Focaccia aux pommes de terre

Focaccia aux pommes de terre

4.6 17 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
6 portions

Składniki

Pâte
  • d'eau
    1770 g
  • de pommes de terre pelées et coupées en dés (1-2 cm)
    100 g
  • de levure boulangère fraîche
    12 ½ g
    2 c. à café de levure boulangère sèche
  • de sucre
    1 c. à café
  • de farine
    600 g
  • d'huile d'olive extra vierge (à adapter)
    2 c. à soupe
  • de sel
    15 g
Garniture
  • d'huile d'olive extra vierge (à adapter)
    1 - 2 c. à soupe
  • de mozzarella en tranches et bien égouttée
    200 g
  • de jambon cuit en tranches
    100 g
  • tomate grappe en tranches (3-4 cm) égouttées pendant 1 heure
    1
  • d'origan séché
    2 - 3 pincées
  • filets d'anchois, conservés dans de l'huile
    2
Émulsion
  • d'huile d'olive extra vierge
    20 g
  • d'eau
    20 g
  • de sel
    1 c. à café

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 615 kcal / 2573 kJ
Białko 23 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 81 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...