Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 bouteille de vin rouge
- 1 étoile de badiane
- 1 orange non traitée (le zeste et 1 quartier coupé en dés)
- 80 g de sucre en poudre
- 2 bâtons de cannelle
- 3 clous de girofle
- 10 grains de poivre noir
- ½ c. à café de gingembre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 verre
- Kalorie
- 535 kJ / 128 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 0 g
Alternatywne przepisy
Bibeleskaes alsacien
25 min
Punch pétillant à la clémentine et à la grenade
20 min
Liqueur au café et à la cannelle
35 Min
Margarita
5 min
Punch de Noël
2h 15 min
Vin chaud aux agrumes
12h 25min
Cidre chaud aux épices
20 min
Vin blanc chaud
12h 25min
Fondue savoyarde à la tomate
30 min
Truffes au thé de Noël
3 godz. 25 min
Vin blanc chaud à l'orange et aux épices
15min
Fondue savoyarde
15min