![Vin chaud alsacien de Noël Vin chaud alsacien de Noël](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/71924A60-FE17-4238-A5BA-395D8956504F/Derivates/642E03F2-8588-4289-A594-47455F2E5590.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 bouteille de vin rouge
- 1 étoile de badiane
- 1 orange non traitée (le zeste et 1 quartier coupé en dés)
- 80 g de sucre en poudre
- 2 bâtons de cannelle
- 3 clous de girofle
- 10 grains de poivre noir
- ½ c. à café de gingembre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 verre
- Kalorie
- 535 kJ / 128 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 0 g
Alternatywne przepisy
Spätzles aux girolles
50min
Punch pétillant à la clémentine et à la grenade
20min
Pesto à l'ail des ours
10 Min
Cocktail lait de poule
10 Min
Cidre chaud aux épices
20min
Vin blanc chaud à l'orange et aux épices
15 Min
Vin chaud aux agrumes
12 godz. 25 min
Liqueur de vin chaud
20min
Vin blanc chaud
12 godz. 25 min
Punch de Noël
2 godz. 15 min
Fondue savoyarde
25 min
Knuspertaler (petits gâteaux de Noël aux graines)
1 Std. 30 Min