Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g de farine de châtaigne, réserver un peu de farine tamisée pour fariner le torchon
- 500 g d'eau
- 10 g de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1491.8 kJ / 353 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 68.8 g
- Tłuszcz
- 3.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 12.3 g
- Sód
- 977.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
La daube niçoise
13h 20min
Storzapretti - boulettes de blette au brocciu
1 Std. 20 Min
Salinu (sel corse à la noisette)
15min
Storzapretti (boulettes corses aux blettes et brocciu)
55min
Tourte sucrée aux blettes
1 Std. 30 Min
Fiadone au citron
50 min
Panisses marseillaises
3h
Canistrelli
1 Std.
Pompes à l'huile
3h
Flan à la farine de châtaigne
12h 50min
Panisses
30 Min
Pavé de morue aux légumes-racines en aïoli
55min