Fondue au fromage
TM6 TM5

Fondue au fromage

3.8 (10 ocen)

Składniki

  • 2 gousses gousses d'ail
  • 600 g de gruyère, coupé en morceaux (3 cm)
  • 200 g d'emmental, coupé en morceaux (3 cm)
  • 2 c. à soupe d'amidon de maïs (par ex. Maïzena)
  • 420 g de vin blanc, sec
  • 20 g de kirsch
  • 2 pincées de poivre, moulu
  • ½ c. à café de noix de muscade, fraîchement moulue
  • ½ c. à café de paprika doux
  • 700 g de pain blanc, coupé en morceaux (2 cm)

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
5536 kJ / 1322 kcal
Białko
69 g
Węglowodany
90 g
Tłuszcz
65 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy