![Fondue au fromage Fondue au fromage](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/045ea44f-9d61-496e-8d3b-d17b065f8c03/Derivates/4a09a284-815d-480b-a17c-1121aac27871.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 gousses gousses d'ail
- 600 g de gruyère, coupé en morceaux (3 cm)
- 200 g d'emmental, coupé en morceaux (3 cm)
- 2 c. à soupe d'amidon de maïs (par ex. Maïzena)
- 420 g de vin blanc, sec
- 20 g de kirsch
- 2 pincées de poivre, moulu
- ½ c. à café de noix de muscade, fraîchement moulue
- ½ c. à café de paprika doux
- 700 g de pain blanc, coupé en morceaux (2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 5536 kJ / 1322 kcal
- Białko
- 69 g
- Węglowodany
- 90 g
- Tłuszcz
- 65 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bœuf Wellington (Ben) Métrique
10h 10 min
Fromage d’Italie pané
40min
Vin blanc chaud
20min
Vin chaud
20min
Porc braisé aux pommes
8h 20min
Gnocchi de pommes de terre
1h 15 min.
Fondue au fromage moitié-moitié
20min
Polenta
1 godz.
Gnocchi de pommes de terre
1h 15 min.
Magret de canard et sabayon à l'orange
2h 20min
Pain perdu
30 min
Caramels à la crème
2h