Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 gousses gousses d'ail
- 600 g de gruyère, coupé en morceaux (3 cm)
- 200 g d'emmental, coupé en morceaux (3 cm)
- 2 c. à soupe d'amidon de maïs (par ex. Maïzena)
- 420 g de vin blanc, sec
- 20 g de kirsch
- 2 pincées de poivre, moulu
- ½ c. à café de noix de muscade, fraîchement moulue
- ½ c. à café de paprika doux
- 700 g de pain blanc, coupé en morceaux (2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 5536 kJ / 1322 kcal
- Białko
- 69 g
- Węglowodany
- 90 g
- Tłuszcz
- 65 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blanquette de veau aux bolets
1 Std. 30 Min
Crêtes de coq
24h
Mayonnaise à l'ail
10min
Soupe de riz
50min
Sauce hollandaise
15 Min
Meringues de l'Emmental
2小时 15 分钟
Sauce Hollandaise
15 Min
Quiche aux 4 fromages
45 Min
Magret de canard et sabayon à l'orange
2h 20 min
Vin chaud
20 Min
Mousse au mocca rapide
5 dk
Fondue au fromage moitié-moitié
20 Min