Urządzenia i Akcesoria
Geflügelbratwurst
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
6 Stück
Składniki
-
Geflügelhackfleisch300 g
-
fetter Speck gewolft (siehe Tipp)200 g
-
Schweinedarm (1,5 m lang)1 Stück
-
Wasser und etwas mehr zum Einweichen500 g
-
Eiswürfel130 g
-
Backpulver½ TL
-
Salz1 geh. TL
-
Senf1 gestr. TL
-
Paprika edelsüß1 ½ TL
-
Curry1 TL
-
Muskat½ TL
-
Knoblauch, granuliert¾ TL
-
Pfeffer½ TL
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
4 g
Kalorie
1197 kJ /
286 kcal
Tłuszcz
31 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
0 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Tolle Wurst!
10 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Rinderrouladen mit Gürkchen
1 godz. 15 min
Hackfleisch
35 min
Ziegenfrischkäse selbstgemacht
40 min
Partywürstchen
1 godz. 10 min
Weißwurst aus dem Glas
1 godz. 20 min
Lammbratwurst
3 godz. 30 min
Bratwurst
2 godz.
Lachsbratwurst
3 godz. 15 min
Putenkeulen im Speckmantel mit Kartoffeln
1 godz. 40 min
Schweinerücken mit schwarzer Pfeffer-Bröselkruste
1 godz.
Klassische Bratwurst
3 godz. 30 min
Lyoner
12 godz.