Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Geflügelhackfleisch
- 200 g fetter Speck, gewolft (siehe Tipp)
- 1 Stück Schweinedarm (1,5 m lang)
- 500 g Wasser und etwas mehr zum Einweichen
- 130 g Eiswürfel
- ½ TL Backpulver
- 1 geh. TL Salz
- 1 gestr. TL Senf
- 1 ½ TL Paprika edelsüß
- 1 TL Curry
- ½ TL Muskat
- ¾ TL Knoblauch, granuliert
- ½ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1197 kJ / 286 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kalbsleberwurst im Glas
5h 40min
Mayonnaise
5 Min
Geflügelaufschnitt
12h
Lammbratwurst
3 Std. 30 Min
Lyoner
12h
Klassische Bratwurst
3 Std. 30 Min
Lachsbratwurst
3h 15min
Tomaten-Ketchup
1 Std. 30 Min
Grober Fleischkäse aus dem Varoma
2h 45min
Weißwurst aus dem Glas
1 Std. 20 Min
Ravioli mit Hackfleisch
1 Std.
Kartoffelklöße
25h