Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Wildhackfleisch (siehe Tipp)
- 200 g fetter Speck, gewolft (siehe Tipp)
- 1 Stück Schweinedarm (1,5 m lang)
- 500 g Wasser und etwas mehr zum Einweichen
- 130 g Eiswürfel
- ½ TL Backpulver
- 1 ½ TL Salz
- 1 geh. TL Senf
- 1 TL Wild-Gewürz
- 30 g Pistazien, ungesalzen, geschält
- 30 g Kirschen, getrocknet
- 1 TL Paprika edelsüß
- ½ TL Muskat
- ¾ TL Knoblauch, granuliert
- ¾ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1640 kJ / 392 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Erdbeer-Balsam-Essig
1 Std. 30 Min
Kalbsleberwurst im Glas
5h 40min
Saibling | Backteig | Brennnessel | Leindotter
45 Min
Weisse Bratwurstschnecke
14 godz.
Klassische Bratwurst
3h 30min
Lachsbratwurst
3 Std. 15 Min
Enten-Pastilla mit Aprikosen und Pinienkernen
50 Min
Weißwurst aus dem Glas
1 Std. 20 Min
Sauce Choron
20 Min
Lachs-Schwarzbrot-Torte
2 Std. 30 Min
Kasseler im Brotteig
3h 50min
Gulaschsuppe im Brot
2 Std.