Urządzenia i Akcesoria
Wildbratwurst
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
6 Stück
Składniki
-
Wildhackfleisch (siehe Tipp)300 g
-
fetter Speck gewolft (siehe Tipp)200 g
-
Schweinedarm (1,5 m lang)1 Stück
-
Wasser und etwas mehr zum Einweichen500 g
-
Eiswürfel130 g
-
Backpulver½ TL
-
Salz1 ½ TL
-
Senf1 geh. TL
-
Wild-Gewürz1 TL
-
Pistazien, ungesalzen, geschält30 g
-
Kirschen, getrocknet30 g
-
Paprika edelsüß1 TL
-
Muskat½ TL
-
Knoblauch, granuliert¾ TL
-
Pfeffer¾ TL
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
12 g
Kalorie
1640 kJ /
392 kcal
Tłuszcz
37 g
Błonnik
0.8 g
Węglowodany
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Tolle Wurst!
10 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Graved Lachs
48 godz.
Lyoner
12 godz.
Knuspriger Schweinebauch
3 godz.
Gewürzpaste für Fleischbrühe
45 min
Gewürzpaste für Hühnerbrühe
45 min
Lachsbratwurst
3 godz. 15 min
Kalbsleberwurst im Glas
5 godz. 40 min
Wilder Hackbraten
2 godz.
BBQ Rub
10 min
Forellen mit Sauce Hollandaise
55 min
Klassische Bratwurst
3 godz. 30 min
Wildschweingulasch mit Nudeln
2 godz.