Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g fetter Speck, in Stücken (1 cm)
- 150 g Kalbsfleisch, sehnenfrei, in Stücken (1 cm)
- 200 g Schweinefleisch, sehnenfrei, in Stücken (1 cm)
- 1 Stück Schweinedarm (1,5 m lang)
- 600 g Wasser und etwas mehr zum Einweichen
- 130 g Eiswürfel
- ½ TL Backpulver
- 1 ½ TL Salz
- 1 geh. TL Senf
- 5 Stängel Petersilie, abgezupft
- 1 TL Paprika edelsüß
- ½ TL Muskat
- ¾ TL Knoblauch, granuliert
- ¾ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1417 kJ / 338 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Currywurst
40 min
Wan Tans (frittierte Teigtaschen)
30 min
Süß-saure Garnelen
1h
Geflügelaufschnitt
12 godz.
Partywürstchen
1h 10min
Lammbratwurst
3h 30min
Lyoner
12 godz.
Klassische Bratwurst
3h 30min
Klebreiskuchen mit Gemüse und Schweinefilet (猪肉炒年糕)
45 min
Teig für Wan Tans
1 Std. 15 Min
Marinierte Schweinenackensteaks
2h 30min
Geflügelbratwurst
3h 30min