
Urządzenia i Akcesoria
Bratwurst
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
6 Stück
Składniki
-
fetter Speck in Stücken (1 cm)200 g
-
Kalbsfleisch, sehnenfrei, in Stücken (1 cm)150 g
-
Schweinefleisch, sehnenfrei in Stücken (1 cm)200 g
-
Schweinedarm (1,5 m lang)1 Stück
-
Wasser und etwas mehr zum Einweichen600 g
-
Eiswürfel130 g
-
Backpulver½ TL
-
Salz1 ½ TL
-
Senf1 geh. TL
-
Petersilie abgezupft5 Stängel
-
Paprika edelsüß1 TL
-
Muskat½ TL
-
Knoblauch, granuliert¾ TL
-
Pfeffer¾ TL
Wartości odżywcze na 1 Stück
Kalorie
338 kcal /
1417 kJ
Białko
14 g
Tłuszcz
32 g
Węglowodany
0 g
Błonnik
0.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Anpfiff!
12 Przepisów
Niemcy
Niemcy