Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Schweinefleisch, mager, sehnenfrei (z.B. Schnitzel oder Lummerstück), in Würfeln (2-3 cm)
- 100 g durchwachsener Bauchspeck, geräuchert, in Würfeln (2-3 cm)
- Butter zum Einfetten
- 60 g Zwiebeln, halbiert
- 15 g Pökelsalz (siehe Tipp)
- ¾ TL Pfeffer
- 2 TL gemischte Kräuter, getrocknet
- 1 TL Paprika edelsüß
- 3 Eier
- 50 g Mehl
- 10 g weiße Senfkörner
- 1500 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 610 kJ / 146 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauerbratenragout
49h
Eingelegte Paprikaschoten
1h 40min
Lammbratwurst
3 Std. 30 Min
Lyoner
12h
Klassische Bratwurst
3 Std. 30 Min
Lachsbratwurst
3h 15min
Leberknödel
55 min
Geflügelbratwurst
3 Std. 30 Min
Rinder-Champignon-Ragout mit Silberzwiebeln
1 Std. 10 Min
Hackfleischrolle mit Kartoffeln und Rotweinsauce
2 Std. 30 Min
Knuspriger Schweinebauch
3 Std.
Sauerbraten
72 godz.