Urządzenia i Akcesoria
Grober Fleischkäse aus dem Varoma
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
12 Scheiben
Składniki
-
Schweinefleisch, mager, sehnenfrei (z.B. Schnitzel oder Lummerstück), in Würfeln (2-3 cm)500 g
-
durchwachsener Bauchspeck, geräuchert in Würfeln (2-3 cm)100 g
-
Butter zum Einfetten
-
Zwiebeln halbiert60 g
-
Pökelsalz (siehe Tipp)15 g
-
Pfeffer¾ TL
-
gemischte Kräuter, getrocknet2 TL
-
Paprika edelsüß1 TL
-
Eier3
-
Mehl50 g
-
weiße Senfkörner10 g
-
Wasser1500 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
12 g
Kalorie
610 kJ /
146 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
0.3 g
Węglowodany
2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 9/2017
44 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Lyoner
12 godz.
Geflügelaufschnitt
12 godz.
Hackfleisch
35 min
Partywürstchen
1 godz. 10 min
Geflügelbratwurst
3 godz. 30 min
Lammbratwurst
3 godz. 30 min
Scharfes Rindfleischpesto
40 min
Lachsbratwurst
3 godz. 15 min
Geflügelleber-Mousse zu Brioche
2 godz.
Rindergulasch mit Starkbier
1 godz. 15 min
Bierfleisch mit Tassenknödeln
1 godz. 30 min
Gulasch Stroganoff
1 godz. 10 min