Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Schweinehackfleisch
- 150 g Kalbshackfleisch
- 200 g fetter Speck, gewolft (siehe Tipp)
- 1 Stück Schweinedarm (1,5 m lang)
- 500 g Wasser und etwas mehr zum Einweichen
- 130 g Eiswürfel
- ½ TL Backpulver
- 1 ½ TL Salz
- 1 geh. TL Senf
- 5 Stängel Petersilie, abgezupft
- 1 TL Paprika edelsüß
- ½ TL Muskat
- ¾ TL Knoblauch, granuliert
- ¾ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1490 kJ / 356 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Geflügelleberwurst
6h 40 min
Geflügelaufschnitt
12h
Wildbratwurst
3h 30min
Partywürstchen
1 Std. 10 Min
Lyoner
12h
Bratwurst
2 Std.
Lachsbratwurst
3 Std. 15 Min
Grober Fleischkäse aus dem Varoma
2 Std. 45 Min
Weißwurst aus dem Glas
1 Std. 20 Min
Marinierte Schweinenackensteaks
2 Std. 30 Min
Geflügelbratwurst
3h 30min
Gewürzpaste für Fleischbrühe
45 Min