Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Geflügelhackfleisch
- 200 g fetter Speck, gewolft (siehe Tipp)
- 130 g Eiswürfel
- ½ TL Backpulver
- 1 geh. TL Pökelsalz
- 1 geh. TL Senf
- 1 TL Paprika edelsüß
- ½ TL Muskat
- ¾ TL Knoblauch, granuliert
- ½ TL Pfeffer
- 1000 g Wasser, heiß, und etwas mehr zum Einweichen
- 2 Kunstdärme (à Ø 60 mm, Länge 30 cm)
- 150 g Champignons aus der Dose, in Würfeln (5 mm)
- Salz, zum Salzen der Champignonwürfel
- 1 Bund Schnittlauch, in feinen Ringen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 3671 kJ / 877 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 93 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hackfleisch
35 Min
Kalbsleberwurst im Glas
5 godz. 40 min
Schwalbennester (Ei im Fleischteig)
1h 10 min
Paprika-Fleischkäse aus dem Ofen
3 Std. 30 Min
Lammbratwurst
3 Std. 30 Min
Geflügelbratwurst
3 Std. 30 Min
Lyoner
12 Std.
Fleischbällchen im Reismantel
2 godz.
Senf, mittelscharf
25 Min
Klassische Bratwurst
3 Std. 30 Min
Scharfer Senf
30 min
Geflügelleberwurst
6 Std. 40 Min