Urządzenia i Akcesoria
Schinkenbraten mit Süß-Saurer-Sauce
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
12 Portionen
Składniki
Schinkenbraten
-
Schweinefleisch, ohne Knochen (Oberschale oder Nuss), am Stück2000 g
-
getrocknete Pflaumen, entsteint150 - 200 g
-
Karamell-Sauce2 EL
-
Rinderfond1 EL
Süß-Saure-Sauce
-
Zwiebeln (ca. 200 g), halbiert3 - 4
-
Knoblauchzehen3
-
Oregano, getrocknet1 EL
-
Kreuzkümmelsamen1 TL
-
schwarze Pfefferkörner1 TL
-
natives Olivenöl100 g
-
Essig50 g
-
Ketchup360 g
-
Senf60 g
-
Cola (z.B. Coca-Cola)330 g
-
Zucker2 EL
-
Wasser250 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
32 g
Kalorie
1728 kJ /
413 kcal
Tłuszcz
24 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
18 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Weihnachts-Buffet
17 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Slow Cooking Hähnchenfleisch-Bällchen und Kartoffeln
2 godz. 10 min
Exotische Marinade zu Hähnchen
5 godz.
Nudelsalat
1 godz.
Feine Königsberger Klopse
1 godz.
Gulasch Stroganoff
1 godz. 10 min
Götterspeise mit Obst
6 godz.
Mini-Rouladen
3 godz. 30 min
Rahmsauerkraut mit Kasseler Rippchen
1 godz. 30 min
Köttbullar mit Pilzsauce
1 godz. 10 min
Porree-Hackfleisch-Suppe
35 min
Nudel-Hack-Auflauf
2 godz.
Rinderrouladen mit Gürkchen
1 godz. 15 min