Lyoner

Lyoner

3.9 8 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 12 godz.
2 Stück

Składniki

  • Kalbshackfleisch
    150 g
  • Schweinehackfleisch
    200 g
  • fetter Speck gewolft (siehe Tipp)
    200 g
  • Eiswürfel
    130 g
  • Backpulver
    ½ TL
  • Pökelsalz
    1 geh. TL
  • Senf
    1 geh. TL
  • Paprika edelsüß
    1 TL
  • Muskat
    ½ TL
  • Knoblauch, granuliert
    ¾ TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • rote Paprika in Würfeln (5 mm)
    120 g
  • Wasser, heiß und etwas mehr zum Einweichen
    500 g
  • Wasser kochend heiß, zum Überbrühen
  • Kunstdärme (à Ø 60 mm, Länge 30 cm)
    2
  • Salz zum Würzen der Paprika
    1 Prise
  • Wasser
    500 g

Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 36 g
Kalorie 4758 kJ / 1137 kcal
Tłuszcz 111 g
Błonnik 1.2 g
Węglowodany 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...