Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Öl und etwas mehr zum Einfetten
- 2 Schalotten
- 1 Knoblauchzehe
- 1 Stängel Estragon, abgezupft
- 400 g Tomaten, geviertelt
- 500 g Wasser
- 150 g Weißwein
- 30 g Anisschnaps (z.B. Pernod)
- 60 g Frühlingszwiebeln, in Ringen (5 mm)
- 1 ½ TL Salz und etwas mehr zum Würzen
- ½ TL Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
- 1 Prise Zucker
- 500 g Kabeljaufilets, frisch, ohne Haut, in mundgerechten Stücken
- 20 - 30 g Zitronensaft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 790 kJ / 189 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 1.4 g
Alternatywne przepisy
Klare Steinpilzsuppe
30 min
Fischsuppe mit Gemüse
35 min
Nordische Minestrone
30 min
Seafood-Eintopf
50 Min
Fischsuppe mit Gemüse
40 min
Buttermilch-Lachs-Suppe
45 min
Pfeffermakrelen-Suppe
35 min
Fischeintopf mit Koriander
45 min
Fisch-Minestrone
50 Min
Fisch-Gemüse-Suppe
40 min
Kartoffeltopf mit Pfifferlingen
1 Std. 40 Min
Mallorquinische Fischsuppe
35 min