Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di torrone duro alle nocciole, a pezzi (3 cm)
- 250 g di latte intero
- 250 g di panna (min. 30% di grassi)
- 2 uova
- 2 tuorli
- 30 g di zucchero
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 891 kJ / 213 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 20.3 g
- Tłuszcz
- 11.9 g
- Błonnik
- 0.5 g
Alternatywne przepisy
Gelato al cioccolato bianco
10h 20 min
Vaschetta di gelato variegato al tiramisù
8h 25min
Gelato alla nocciola senza uova
10h 20 min
Gelato semplice alla nocciola
6 Std. 30 Min
Gelato zuppa inglese
16h 20min
Gelato al cioccolato
12h
Gelato cioccolato e menta
10h 25min
Spagnola
10h 20 min
Gelato al pistacchio senza uova
10h 20 min
Gelato allo yogurt
10h 20 min
Gelato al gianduia
10h 20 min
Gelato allo zabaione
10h 20 min