Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di torrone duro alle nocciole a pezzi (3 cm)
- 250 g di latte intero
- 250 g di panna (min. 30% di grassi)
- 2 uova
- 2 tuorli
- 30 g di zucchero
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 891 kJ / 213 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 20.3 g
- Tłuszcz
- 11.9 g
- Błonnik
- 0.5 g
Alternatywne przepisy
Gelato al gianduia
10 godz. 20 min
Gelato al limone
8h 20min
Gelato alla nocciola senza uova
10 godz. 20 min
Gelato alla crema
10 Std. 15 Min
Gelato fiordilatte senza lattosio
10 godz. 20 min
Gelato al cioccolato bianco
10 godz. 20 min
Gelato allo yogurt
10 godz. 20 min
Gelato ai pinoli e caffè
8 godz. 30 min
Gelato al cocco
10 godz. 20 min
Coppetta all'amarena
11 Std. 40 Min
Gelato al pistacchio senza uova
10 godz. 20 min
Gelato allo zabaione
10 godz. 20 min