Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Schweinefilet, in dünnen Scheiben (5 mm)
- 2 EL Sojasauce, dunkel
- 1 TL Fischsauce
- 1 TL Paprika edelsüß
- 1 TL Rapsöl
- 15 g Sesamöl, geröstet, und etwas mehr zum Marinieren
- 50 g Cashewkerne, geröstet, gesalzen
- 3 Stängel Minze, abgezupft
- 150 g Zwiebeln, halbiert
- 100 g Möhren, in Stücken (2 cm)
- 3 Stängel Koriander
- 2 Knoblauchzehen
- 500 g passierte Tomaten
- 600 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Fleischbrühe (für je 0,5 l) - 25 g Wasabipaste
- ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 30 g Tomatenmark
- 200 g Jasminreis
- 500 g Paprika, gemischt, in Stücken (2 cm)
- 100 g Frühlingszwiebeln, in Ringen (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2335 kJ / 558 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 17 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rindfleisch Teriyaki mit Reis
2j
Hähnchen Kung-Pao (宫保鸡丁)
1j
Koriander-Putenstreifen in Erdnusssauce
1j
Garnelen-Chili
40 min
Indische Lammbällchen mit Joghurtsauce
40 min
Schweinefleisch süß-sauer
30 min
Geschnetzeltes in Meerrettichrahm
45 Min
Jungli Laal Maas
5h
Spargelwok mit Schweinefilet
1 Std. 15 Min
Nasi Goreng
50 menit
Schweinefilet Vindaloo
2j 30 menit
Massaman Curry mit Rindfleisch
40 min