Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Dose weiße Bohnen (Dose), klein (800 g)
- 9 Stängel Basilikum, abgezupft
- 120 g Schalotten, halbiert
- 30 g getrocknete Tomaten, in Öl, abgetropft
- 8 EL Olivenöl
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet, an den Rändern eingeschnitten
- 650 g Wasser
- 2 EL Weißweinessig
- 2 EL Harissa
- ½ TL Salz und etwas mehr zum Würzen
- 6 Prisen Pfeffer
- 10 g Parmesan, in Stücken
- 200 g Griechischer Joghurt (10% Fett)
- 200 g Sahne
- 2 EL Pflanzenöl
- 1 Schweinefilet (ca. 700 g)
- 10 g Butter
- 2 Zweige Rosmarin
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3307 kJ / 789 kcal
- Białko
- 53 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 51 g
Alternatywne przepisy
Rinderschmortopf
1h 55min
Schweinefilet à la Tafelspitz
50 min
Boeuf Bourguignon
1 Std. 30 Min
Marinierte Schweinenackensteaks
2 godz. 30 min
Kartoffelsalat mit Oliven und Salsiccia-Frikadellen
1h 15min
Gegrillte Schweinespieße
7 godz. 10 min
Rinderschmortopf
1 Std. 20 Min
Gulasch Stroganoff
1 Std. 10 Min
Gulaschsuppe (mit Messerabdeckung)
1 Std. 30 Min
Hackfleischrolle mit Apfel-Sauerkraut und Kartoffeln
1h 25min
Szegediner Hackbraten
1 Std. 20 Min
Rinderrouladen mit Gürkchen
1h 15min