Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 Stängel Petersilie, abgezupft
- 1 Brötchen, vom Vortag, in Stücken
- 100 g Wasser
- 4 Zwiebeln, halbiert
- 40 g Olivenöl
- 600 g Lammhackfleisch
- 1 Ei (Kl. M)
- 2 TL Salz
- ½ TL Chiliflocken
- 3 Prisen Pfeffer
- 120 g Feta, cremig, in Würfeln (2 cm)
- 1 Knoblauchzehe
- 50 g Tomatenmark
- 180 g Basmati-Reis
- 800 g Geflügelfond
- 1 TL Oregano, getrocknet
- 50 g Butterschmalz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3462 kJ / 826 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 51 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Flammkuchen mit Pfifferlingen und Speckcreme
1 Std. 15 Min
Hackbällchen in Rotwein-Sugo
1 Std. 20 Min
Krabben-Päckchen
35 Min
Pappardelle mit Lammragout
1 Std.
Mediterraner Falscher Hase mit Reis und Ratatouille
1 Std. 20 Min
Oliven-Fleischbällchen mit Spaghetti
40 Min
Rindfleischkebabs mit Tomatensalsa
1 godz. 35 min
Perlhuhn Quatre-Épices
50 Min
Romana-Röllchen mit Caesar-Dip
1 Std.
Hackbraten Königsberger Art
1 Std. 15 Min
Grüne Steaksauce
10 Min
Hähnchenbrust mit Frischkäsefüllung
55min