Urządzenia i Akcesoria
Kräutergarnelen mit Spitzpaprika
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen
Składniki
-
Koriander abgezupft20 Stängel
-
Knoblauchzehen frisch1 - 2
-
Salz3 TL
-
Chiliflocken2 Prisen
-
Garnelen, roh, geschält ohne Kopf300 g
-
Olivenöl4 EL
-
rote Spitzpaprika (à 100 g), längs eingeschnitten4
-
Wasser1000 g
-
mehlig kochende Kartoffeln in Stücken700 g
-
Butter1 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
17 g
Kalorie
1311 kJ /
312 kcal
Tłuszcz
14 g
Węglowodany
25 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 4/2017
45 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Garnelen Pasta Aglio Olio
35 min
Garnelencurry
35 min
Kabeljau mit Orangenbutter und Kartoffeln
45 min
Seelachs mit Kaiserschoten und Kräuteröl
45 min
Kabeljau mit Olivenkruste und Ofengemüse
1 godz.
Knoblauch-Pfeffer-Garnelen
25 min
Seelachs Caprese mit Olivennudeln
40 min
Garnelen Aglio e Olio
20 min
Garnelensalat
25 min
Fisch-Pasta
40 min
Fischfilet mit Oliven-Käse-Kruste
40 min
Lachs mit Spinathaube auf Tomatensugo
45 min