Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Nudeln, getrocknet, Fleckerl (siehe Tipp)
- 120 g Hartkäse (z. B. Emmentaler), in Stücken
- 60 g Semmelbrösel, etwas mehr für die Form
- 1 Bund frische Petersilie, Blättchen abgezupft (ca. 20-30 g)
- 400 g Schinken, gekocht, in Stücken
- 8 Eier (Größe M)
- 500 g Sauerrahm
- 2 - 2 ½ TL Salz, je nach Salzgehalt des Schinkens
- ¾ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- ¼ TL Muskat, gemahlen
- 2 EL Butter, etwas mehr zum Einfetten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2653 kJ / 634 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cremige Schinkennudeln überbacken
1h
Erdäpfelgulasch
1h 10min
Überbackenes Risibisi mit Schweinefleisch
50min
Reisfleisch
2h 20min
Eiernockerl
30min
Topfen-Erdäpfel-Gratin mit Speck
1h
Überbackene Speckknödel
1h 30min
Schweinslungenbraten mit Letscho und Ei
1h
Schinkenfleckerl überbacken
1h 10min
Fleischlaberl aus dem Backofen mit Erdäpfelpüree
1h 10min
Reisfleisch (mit Kalbfleisch)
1h 25min
Faschierter Braten - Stefaniebraten
2 Std. 45 Min