
Urządzenia i Akcesoria
Topfen-Erdäpfel-Gratin mit Speck
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen
Składniki
-
Hartkäse (z. B. Emmentaler), in Stücken100 g
-
Zwiebeln halbiert180 g
-
Erdäpfel, speckig geschält, in Stücken (ca. 3-4 cm)500 g
-
Speckwürfel150 g
-
Milch150 g
-
Kümmel, ganz1 TL
-
Majoran, getrocknet1 TL
-
Salz1 ½ TL
-
Pfeffer, frisch gemahlen1 TL
-
Öl zum Einfetten
-
Topfen, 20% Fett250 g
-
Ei1
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
604 kcal /
2527 kJ
Białko
28 g
Tłuszcz
41 g
Węglowodany
32 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
19 g
Sód
1796 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

So genießt Österreich II
73 Przepisy
Austria
Austria