Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Hartkäse (z. B. Emmentaler), in Stücken
- 180 g Zwiebeln, halbiert
- 500 g Erdäpfel, speckig, geschält, in Stücken (ca. 3-4 cm)
- 150 g Speckwürfel
- 150 g Milch
- 1 TL Kümmel, ganz
- 1 TL Majoran, getrocknet
- 1 ½ TL Salz
- 1 TL Pfeffer, frisch gemahlen
- Öl zum Einfetten
- 250 g Topfen, 20% Fett
- 1 Ei
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2527 kJ / 604 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 41 g
- Tłuszcz nasycony
- 19 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 1796 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Erdäpfelgratin
1óra 15p
Cremige Schinkennudeln überbacken
1óra
Erdäpfelgulasch
1óra 10p
Gebackene Schinkenfleckerl
1óra
Topfenschmarrn
50min
Überbackenes Risibisi mit Schweinefleisch
50min
Deftige Ofenpalatschinken
30min
Knödelgugelhupf mit Schinken, Tomaten und Oliven
55min
Schinkenfleckerl überbacken
1óra 10p
Fleischlaberl aus dem Backofen mit Erdäpfelpüree
1óra 10p
Topfenknöderl auf Paradeisragout
1h 5min
Schinken-Käse-Kipferl
1óra