Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kürbiskernpesto
- 30 g Kürbiskerne
- ½ Bund Petersilie, Blättchen abgezupft
- 1 Knoblauchzehe, halbiert
- 50 g Kürbiskernöl
- ½ TL Salz
- 1 TL Zitronensaft
Polentaknöderl und Fertigstellung
- 250 g Milch und 1 EL extra
- 250 g Wasser
- 20 g Butter, in Stücken
- 1 ½ TL Salz
- 1 Prise Muskat, gemahlen
- 130 g Polenta
- 2 Eier (Größe M)
- 4 EL Weizenmehl, glatt
- 500 g Frittierfett
- 4 geh. EL Sauerrahm
- 1 Spritzer Zitronensaft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2128 kJ / 508 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.2 g
- Błonnik
- 3.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brokkolilaibchen mit Nusskruste
55 Min
Gemüselaibchen auf Salat mit Joghurtdressing
1j
Gemüselaibchen mit Schnittlauchsauce
1j
Überbackene Speckknödel
1j 30 menit
Gemüsestrudel mit Knoblauchsauce
50 menit
Apfelkuchen mit Weinteig
1 Std. 15 Min
Gebackene Erdäpfelnudeln
1j 20 menit
Erdäpfel-Karfiol-Laibchen
1j 25 menit
Wurstknödel
1j 20 menit
Pizzastrudel aus Dinkeltopfenteig
1j 30 menit
Erdäpfelnidei (gebratene Schupfnudeln)
1 Std. 15 Min
Rotkrautstrudel
1h 10 min