Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kürbiskernpesto
- 30 g Kürbiskerne
- ½ Bund Petersilie, Blättchen abgezupft
- 1 Knoblauchzehe, halbiert
- 50 g Kürbiskernöl
- ½ TL Salz
- 1 TL Zitronensaft
Polentaknöderl und Fertigstellung
- 250 g Milch und 1 EL extra
- 250 g Wasser
- 20 g Butter, in Stücken
- 1 ½ TL Salz
- 1 Prise Muskat, gemahlen
- 130 g Polenta
- 2 Eier (Größe M)
- 4 EL Weizenmehl, glatt
- 500 g Frittierfett
- 4 geh. EL Sauerrahm
- 1 Spritzer Zitronensaft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2128 kJ / 508 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.2 g
- Błonnik
- 3.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Erdäpfel-Karfiol-Laibchen
1 Std. 25 Min
Brokkolilaibchen mit Nusskruste
55 min.
Nudelauflauf mit Kürbis und viel Käse
1 Std. 15 Min
Sellerie-Semmelknödel mit RUPP Enzian
55 min.
Mohnnudeln
1 Std. 30 Min
Topfenknöderl auf Paradeisragout
1h 5min
Süßkartoffelstrudel mit Spinat und Pinienkernen
1 Std. 40 Min
Gefüllte Zucchini mit cremiger Polenta
1h
Kartoffel-Käse-Roulade mit RUPP Feinster Streich Emmentaler
6h
Schupfnudeln mit Salbeibröseln und Topfen
1h
Wurzelstrudel mit Räucherforelle und Karottensauce
1h
Knusprige Reistaler mit RUPP Cheddar
2h 15 min