Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g wody
- 25 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 400 g mąki chlebowej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 200 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka soli
- 200 g kiełbasy chorizo, pokrojonej w 2 mm plastry
- 60 g boczku wędzonego, bez skóry i kości, pokrojonego w 1 cm kostkę
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 857 kJ / 205 kcal
- Białko
- 9.31 g
- Węglowodany
- 24.32 g
- Tłuszcz
- 7.83 g
- Błonnik
- 1.26 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fondue piwno-czosnkowo-serowe z krakersami
30 Min
Tureckie börki z ziemniakami
1 Std. 15 Min
Podpłomyki w libańskim stylu
2h 20min
Carimañolas z mięsem i serem
3 Std. 5 Min
Pizza turecka Pide
1 Std. 20 Min
Aromatyczne bułeczki zakochanych
2h 10min
Chlebki z serem feta i koperkiem
1 Std. 30 Min
Roladki mięsne w cieście filo z sosem chili
1 Std. 25 Min
Empanadas z wołowiną
3 Std. 40 Min
Focaccia z kiełbasą
2 Std.
Jambalaya
1 Std.
Chleb z serem i sokiem pomidorowym
1 godz. 45 min