Urządzenia i Akcesoria
Bułeczki z chorizo i boczkiem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
18 sztuk
Składniki
-
500 g wody
-
25 g drożdży świeżych pokruszonych
-
400 g mąki pszennej chlebowej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
200 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka soli
-
200 g kiełbasy chorizo pokrojonej w 2 mm plastry
-
60 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm kostkę
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
9.31 g
Kalorie
857 kJ /
205 kcal
Tłuszcz
7.83 g
Błonnik
1.26 g
Węglowodany
24.32 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WIECZÓR KIBICA
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Empanadas z topinamburem i serem cheddar
1 godz. 30 min
Wytrawne ślimaczki drożdżowe na patyku
1 godz. 50 min
Paluchy z boczkiem i cebulą
1 godz. 20 min
Minicalzone
2 godz. 5 min
Ciasteczka czosnkowe
50 min
Focaccia z kiełbasą
2 godz.
Chlebki z serem feta i koperkiem
1 godz. 30 min
Calzone z mozzarellą i jajkiem
2 godz. 50 min
Precle nadziewane serem, salami i jalapeño
2 godz. 15 min
Podpłomyki w libańskim stylu
2 godz. 20 min
Placek nadziewany mozzarellą
1 godz. 5 min
Cebulaki
1 godz. 5 min