Sushi coreano (Kimbap) - Corea

Sushi coreano (Kimbap) - Corea

3.6 9 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
6 raciones

Składniki

  • 300 g de arroz de grano redondo
  • 880 g de agua
  • 2 cucharadas de aceite de sésamo tostado
  • 3 - 4 láminas de alga nori de 24x20 cm (para sushi)
  • 100 g de pepino sin pelar (en bastones de 1 cm)
  • 100 g de zanahoria en juliana
  • 100 g de rábano daikon encurtido (en bastones de 1 cm)
  • 8 - 12 palitos de surimi
  • 1 ½ cucharadas de semillas de sésamo tostado
  • 100 g salsa de soja (para servir)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 9.3 g
Kalorie 1096 kJ / 262 kcal
Tłuszcz 5.8 g
Błonnik 2.1 g
Węglowodany 43.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...