Sushi coreano (Kimbap) - Corea

Sushi coreano (Kimbap) - Corea

3.6 9 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
6 raciones

Składniki

  • de arroz de grano redondo
    300 g
  • de agua
    880 g
  • de aceite de sésamo tostado
    2 cucharadas
  • de alga nori de 24x20 cm (para sushi)
    3 - 4 láminas
  • de pepino sin pelar (en bastones de 1 cm)
    100 g
  • de zanahoria en juliana
    100 g
  • de rábano daikon encurtido (en bastones de 1 cm)
    100 g
  • palitos de cangrejo
    8 - 12
  • de semillas de sésamo tostado
    1 ½ cucharadas
  • de salsa de soja (para servir)
    100 g

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 262 kcal / 1096 kJ
Białko 9.3 g
Tłuszcz 5.8 g
Węglowodany 43.2 g
Błonnik 2.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...