![Bao buns a la catalana Bao buns a la catalana](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C84BE3B1-2B37-4DA5-9D09-70392D8B282C/Derivates/fc26337c-e6c3-4ec7-bc4f-85fc7531a6f3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bao buns
- 280 g de agua
- 5 g de levadura prensada fresca
- 320 g de harina de fuerza
- 75 g de leche
- 25 g de aceite de oliva
- 1 cucharadita de miel
- 1 cucharadita de sal
- ½ cucharadita de lecitina de soja
Relleno
- 300 g de tomate maduro
- 30 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 diente de ajo
- 150 - 200 g de jamón ibérico en lonchas finas
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1420 kJ / 339 kcal
- Białko
- 14.64 g
- Węglowodany
- 41.44 g
- Tłuszcz
- 12.82 g
- Błonnik
- 2.48 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panecillos de aceite
1 Std. 25 Min
Molletes de Antequera
2h 45 min.
Palitos con sabor a pizza
1h
Pizza wraps
1h
Pan para hamburguesa
3h 20 min
Pizza alsaciana de calabaza y gorgonzola (Flammkuchen)
1h 30min
Pizza con borde relleno de queso
1h
Baguette
3 Std. 45 Min
Patatas "de luxe"
30 min
Panes al vapor (Bao buns)
30 min
Panecillos de leche rellenos de chocolate al vapor
3h 35 min
Molletes de solomillo ibérico, queso camembert y pimientos
2h 20min