Sopa Thenthuk

Sopa Thenthuk

4.8 57 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porciones

Składniki

Fideos
  • 150 g de harina de trigo
  • 1 huevo
  • 20 g de agua
  • harina de trigo para espolvorear
Sopa
  • 80 g de cebolla en cuartos
  • 4 ramitas de cilantro fresco sólo las hojas
  • 1 diente de ajo pelado
  • 20 g de jengibre pelado, en rebanadas (2 mm)
  • 30 g de aceite vegetal
  • 100 g de zanahoria pelada y en cubos (1 cm)
  • 200 g de jitomate en cubos (1 cm)
  • 200 g de calabacita en cubos (1 cm)
  • 2 cdas de caldo de verduras
  • 1000 g de agua
  • 50 g de hojas de espinaca fresca
  • 1 cda salsa de soya o al gusto

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 283.3 mg
Białko 7.5 g
Kalorie 1352.5 kJ / 323.3 kcal
Tłuszcz 16 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Węglowodany 38.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...