Vegan mozzarella
TM6 TM5

Vegan mozzarella

1.8 (4 oceny)

Składniki

Soaking

  • 120 g raw cashews (see Tips)
  • ½ tsp salt
  • filtered water, for soaking
  • 3 tsp lecithin granules (see Tips)
  • 2 tbsp boiling water

Cheese

  • 100 g coconut oil
  • 35 g tapioca starch
  • 2 tsp agar agar (see Tips)
  • 25 g sauerkraut
  • 1 tbsp nutritional yeast (see Tips)
  • 2 tbsp lemon juice

Wartości odżywcze
na 415 g
Kalorie
7495.6 kJ / 1784.7 kcal
Białko
21.4 g
Węglowodany
58.7 g
Tłuszcz
163.3 g
Błonnik
10.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy