Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g amêijoas
- 300 g camarão c/ casca
- 500 g água, mais q.b. p/ demolhar
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 100 g pimento verde
- 100 g pimento vermelho
-
200
g tomate em pedaços
lub 200 g polpa de tomate - 50 g azeite
- 1000 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em cubos
- 2 cubos de caldo de peixe
- 1 folha de louro
- 1 pitada de noz-moscada
- 1 pitada de sal
- 1 pitada de pimenta
- Coentros q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1286.7 kJ / 307.5 kcal
- Białko
- 18.5 g
- Węglowodany
- 37.2 g
- Tłuszcz
- 9.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 5.2 g
- Sód
- 630.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Esparguete de frutos do mar
45 min
Feijão branco com lulas e chouriço
45 min
Massinha de camarão e amêijoas
40 min
Feijoada de tamboril e camarão
30 min
Caldeirada à algarvia
3h
Caldeirada de Lulas
45 min
Arroz de marisco
45 min
Bacalhau à moda de Braga
40 min
Bacalhau à Gomes Sá
1 godz. 30 min
Caldeirada de amêijoas
2h 45min
Polvo à moda do Minho
50 min
Caldeirada de bacalhau
40 min