Bacalhau fresco a vapor com molho de azeite e limão

Bacalhau fresco a vapor com molho de azeite e limão

4.4 64 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 doses

Składniki

  • salsa
    10 g
  • chalota cortada em pedaços
    100 g
  • manteiga
    30 g
  • vinho branco
    150 g
  • azeite
    30 g
  • limão só a raspa
    1
  • sal
    2 c. chá de
  • pimenta
    2 pitada de
  • piripíri em pó (opcjonalnie)
    ½ c. chá de
  • azeitonas verdes s/ caroço
    200 g
  • água
    800 g
  • batata (de casca vermelha p/ fritar) s/ casca, cortada em rodelas
    400 g
  • lombo de bacalhau fresco
    400 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 dose

Sód 8993.6 mg
Białko 66.3 g
Kalorie 2567.3 kJ / 613.6 kcal
Tłuszcz 23.8 g
Błonnik 5.2 g
Tłuszcz nasycony 6.4 g
Węglowodany 26.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...