Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g amêijoas
- 2 dentes de alho
- 30 g azeite, mais q.b. p/ dourar
- 350 g água, mais q.b. p/ demolhar
- 1 c. chá de sal, mais q.b. p/ temperar
- 400 g tomate em pedaços
- 50 g vinho branco
- 50 g pimento vermelho em conserva cortado em pedaços
- 1 piripíri
- 300 g esparguete fino
- 250 g miolo de vieira
- Pimenta q.b. p/ temperar
- Salsa picada q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2234.4 kJ / 534 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 69 g
- Tłuszcz
- 10.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 1593.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Esparguete de frutos do mar
45min
Arroz de tomate
30min
Arroz de feijão com morcela
35min
Arroz de enchidos e feijão
35min
Linguini com camarão e cogumelos
40min
Arroz de marisco
45min
Esparguete à carbonara
30min
Besugo grelhado com salada de feijão-frade
30min
Linguine com camarão e alcachofra
35min
Esparguete preto com camarão agridoce
50min
Massa com espargos e frango
50min
Massa com cogumelos e bacon
50min