Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g amêijoas
- 2 dentes de alho
- 30 g azeite, mais q.b. p/ dourar
- 350 g água, mais q.b. p/ demolhar
- 1 c. chá de sal, mais q.b. p/ temperar
- 400 g tomate em pedaços
- 50 g vinho branco
- 50 g pimento vermelho em conserva cortado em pedaços
- 1 piripíri
- 300 g esparguete fino
- 250 g miolo de vieira
- Pimenta q.b. p/ temperar
- Salsa picada q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2234.4 kJ / 534 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 69 g
- Tłuszcz
- 10.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 1593.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Esparguete com berbigão
40 Min
Linguini com bacon e camarão
35 Min
Linguini com camarão e cogumelos
40 Min
Esparguete preto com camarão agridoce
50 Min
Arroz de marisco
45 Min
Linguini com amêijoa
40 Min
Arroz tipo paella
45 Min
Salada de fusilli com calamares
50 Min
Esparguete com mexilhões e molho de mostarda
45 Min
Esparguete de frutos do mar
45 Min
Arroz de polvo
1h 15min
Fusilli com carne guisada
50 Min