Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 folhas de acelga (600 g aprox.)
- 20 g pão de véspera cortado em pedaços
- 5 g salsa
- 70 g azeite, mais q.b. p/ untar
- 1000 g água
-
1
c. chá de caldo de carne caseiro
lub 1 cubo de caldo de carne - 50 g arroz agulha
- 100 g cebola
- ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 100 g fiambre cortado em cubos
- 30 g noz em metades, mais q.b. p/ guarnecer
- 6 uvas s/ grainhas cortadas ao meio (80 g aprox.)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1221 kJ / 292 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte de banana com crème fraîche
2 godz. 25 min
Bolo salgado com curgete
45min
Gaspacho de beterraba
50min
Geleia de alho e malagueta
5h
Noodles de curgete com molho de castanha do Brasil
4 Std. 5 Min
Pesto de beterraba assada com amêndoa
30min
Massa de salsa
20 min
Salada de espelta com tofu birmanês
9u. 10min
Chutney de tomate
12h
Scones de cebola e tomilho
30min
Piza de burrata e pêssego com massa de iogurte
30min
Bolo de maçã e gengibre ao vapor
1h 10min