Embrulhos de acelga com fiambre e arroz

Embrulhos de acelga com fiambre e arroz

4.0 1 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 doses

Składniki

  • acelga (600 g aprox.)
    12 folhas de
  • pão de véspera cortado em pedaços
    20 g
  • salsa
    5 g
  • azeite mais q.b. p/ untar
    70 g
  • água
    1000 g
  • caldo de carne caseiro
    1 c. chá de
    1 cubo de caldo de carne
  • arroz agulha
    50 g
  • cebola
    100 g
  • sal
    ½ c. chá de
  • pimenta
    1 pitada de
  • fiambre cortado em cubos
    100 g
  • noz em metades mais q.b. p/ guarnecer
    30 g
  • uvas s/ grainhas cortadas ao meio (80 g aprox.)
    6

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 dose

Białko 5 g
Kalorie 1221 kJ / 292 kcal
Tłuszcz 25 g
Błonnik 1 g
Węglowodany 12 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...