Wersje kompatybilne
Cevapcici with Ajvar (Balkan sausage with Aubergine and Pepper Dip)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ajvar
- 4 red peppers, halved, deseeded
- 2 aubergines, halved
- 50 g onions, quartered
- 2 lemons, juice only (approx. 60 g)
- 20 g fresh flat-leaf parsley
- ¼ tsp fine sea salt
- ⅛ tsp ground black pepper
Cevapcici
- 3 - 5 garlic cloves, to taste
- 75 g onions, quartered
- 450 g beef mince, broken up
- 250 g pork mince, broken up
- 200 g lamb mince, broken up
- 2 tsp sweet paprika
- 1 tsp bicarbonate of soda
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 1 tsp ground black pepper
- 2 Tbsp frying oil
- 40 g sour cream, for serving (if desired)
- 600 g peppers, pickled, , for serving, if desired
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2402 kJ / 575 kcal
- Białko
- 47 g
- Węglowodany
- 13.2 g
- Tłuszcz
- 30.8 g
Alternatywne przepisy
Fish Stew
45min
Lentil Curry Stew with Chicken
8 Std. 35 Min
Lamb Stew
50 min
Sliced Fruit Salad with Citrus Dressing (TM5)
Brak ocen
Peppadew® and Feta Stuffed Chicken with Lemon Couscous
1h
Boeuf bourguignon
1h 30min
Meatballs with Romesco Sauce
1h 40min
Moroccan Lamb with Couscous
50 min
Italian Rice Cake - Torta di riso
8h 30 min
Obatzter (cheese spread)
10min
Sicilian Caponata - Caponata siciliana
30min
Cevapcici
50 min