Urządzenia i Akcesoria
Cevapcici with Ajvar (Balkan sausage with Aubergine and Pepper Dip)
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz.
4 portions
Składniki
Ajvar
-
red peppers halved, deseeded4
-
aubergines halved2
-
onions quartered50 g
-
lemons juice only (approx. 60 g)2
-
fresh flat-leaf parsley20 g
-
fine sea salt¼ tsp
-
ground black pepper⅛ tsp
Cevapcici
-
garlic cloves to taste3 - 5
-
onions quartered75 g
-
beef mince broken up450 g
-
pork mince broken up250 g
-
lamb mince broken up200 g
-
sweet paprika2 tsp
-
bicarbonate of soda1 tsp
-
fine sea salt1 ½ tsp
-
ground black pepper1 tsp
-
frying oil2 Tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 4 portions
Białko
188 g
Kalorie
9608 kJ /
2298 kcal
Tłuszcz
123 g
Węglowodany
53 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Newfoundland White Bread and Toutons (Frybread)
4 godz. 40 min
Frozen Yoghurt Bark (TM5)
6 godz. 10 min
Pâté en croûte
8 godz. 45 min
Spinach Dumplings in Tomato Ragout
1 godz.
Zofia Wolski's Turkey empanada gallega (TM6)
1 godz. 30 min
Nordic Chicken and Asparagus Tartlets
1 godz. 35 min
Sicilian Caponata - Caponata siciliana
30 min
Caramelised Fennel and Ricotta Tarts with Pecorino Crisps
3 godz.
Jalapeño and Corn Croquettes with Chipotle Mayonnaise
25 godz. 20 min
Italian Rice Cake - Torta di riso
8 godz. 30 min
Seafood Ravioli - Ravioli ai frutti di mare
2 godz.
Cheddar and Stilton Soufflé Omelette
20 min