Urządzenia i Akcesoria
Cevapcici with Ajvar (Balkan sausage with Aubergine and Pepper Dip)
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz.
4 portions
Składniki
Ajvar
-
red peppers halved, deseeded4
-
aubergines halved2
-
onions quartered50 g
-
lemons juice only (approx. 60 g)2
-
fresh flat-leaf parsley20 g
-
fine sea salt¼ tsp
-
ground black pepper⅛ tsp
Cevapcici
-
garlic cloves to taste3 - 5
-
onions quartered75 g
-
beef mince broken up450 g
-
pork mince broken up250 g
-
lamb mince broken up200 g
-
sweet paprika2 tsp
-
bicarbonate of soda1 tsp
-
fine sea salt1 ½ tsp
-
ground black pepper1 tsp
-
frying oil2 Tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 4 portions
Białko
188 g
Kalorie
9608 kJ /
2298 kcal
Tłuszcz
123 g
Węglowodany
53 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
BBQ Sauce
20 min
Baharat Spice Mix
Brak ocen
Moroccan Lamb with Preserved Lemon Couscous
4 godz.
Lahmacun Pide (Turkish pizza)
1 godz. 20 min
Asparagus and potatoes with hollandaise
50 min
Tabbouleh
2 godz. 15 min
Lamb Korma
4 godz.
Flatbread (Manakish) with Za'atar
1 godz. 40 min
Panzerotti with Ricotta and Sausage - Panzerotti con ricotta e salsiccia
2 godz.
Chicken Involtini with Apples, Sweet Potatoes and Curry Sauce
1 godz. 25 min
Lamb Koftas
1 godz. 30 min
Classic beef burgers
1 godz.