Focaccia with Roasted Grapes and Taleggio

Focaccia with Roasted Grapes and Taleggio

4.5 8 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
8 portions

Składniki

  • water
    230 g
  • caster sugar
    10 g
  • dried instant yeast (7 g)
    1 heaped tsp
    15 g fresh yeast, crumbled
  • gluten-free bread flour
    250 g
  • rice flour
    50 g
  • olive oil plus 2 Tbsp and extra for greasing
    25 g
  • xanthan gum
    1 tsp
  • fine sea salt to taste
    ½ - 1 tsp
  • seedless red grapes
    10
  • Taleggio cheese cut in small pieces
    100 g
    Brie cheese, cut in small pieces
  • fresh rosemary leaves only
    2 sprigs
  • coarse sea salt (opcjonalnie) for garnishing
    1 pinch

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 506.3 mg
Białko 4.1 g
Kalorie 1032.7 kJ / 246.8 kcal
Tłuszcz 9.6 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 2.9 g
Węglowodany 33.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...