Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 230 g water
- 10 g caster sugar
-
1
heaped tsp dried instant yeast (7 g)
lub 15 g fresh yeast, crumbled - 250 g gluten-free bread flour
- 50 g rice flour
- 25 g olive oil, plus 2 Tbsp and extra for greasing
- 1 tsp xanthan gum
- ½ - 1 tsp fine sea salt, to taste
- 10 seedless red grapes
-
100
g Taleggio cheese, cut in small pieces
lub Brie cheese, cut in small pieces - 2 sprigs fresh rosemary, leaves only
- 1 pinch coarse sea salt, for garnishing (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1032.7 kJ / 246.8 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 33.2 g
- Tłuszcz
- 9.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 506.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Buckwheat, Almond and Seed Bread
2h
Egg White Chocolate Cake
50 min
Molasses Gingerbread Cookies
40 min
Sauerkraut
12u. 15min
Ratatouille Galette (TM5)
1h 30min
Gluten-free Burgers with Guacamole and Onion Rings
2u. 45min
Rustic Olive, Fig and Walnut Bread
2j 15 menit
Gluten Free Chocolate Orange Cookies (Metric)
2h
Crusty Spelt Bread
2h 20 min
Nut Bread
1h 20 min
Gluten-free Carrot and Orange Cake
2h
Citrus Oil
50 min