Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Eggs
- 6 eggs (53-63 g each), cold
- water, to fill to 1 l mark
Celeriac-carrot salad
- 300 g celeriac, cut in pieces (2 cm)
- 300 g carrots, cut in pieces (2 cm)
- 100 g yoghurt, 3,5% fat
- 20 g mayonnaise
- 10 g lemon juice, freshly squeezed
- 10 g honey
- 1 tsp salt
- 2 pinches ground white pepper
Scotch Eggs
- 50 g shallots, halved
- 2 sprigs parsley, leaves only
- 600 g beef, boneless, sinew free, cut in pieces (3 cm)
- 2 eggs (53-63 g each)
- 15 g mustard
- 70 g breadcrumbs
- 1 ½ tsp salt
- ½ tsp ground white pepper
- 20 g flour, for flouring
- 1500 g oil, for deep-frying
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1933 kJ / 462 kcal
- Białko
- 32.8 g
- Węglowodany
- 24.8 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.7 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 742 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sautéed Onions (300 g)
20min
Polish vegetable salad (Insalata Russa)
1 godz. 20 min
Mushroom and Feta Strudel with Spinach
1h 10min
Baked Brie Pie
50min
Classic Quiche Lorraine
2h 45min
Steamed Sunny Side Up Eggs
20min
Easter Carrot Cheese Dip
15min
Egg Salad Sandwiches
25min
Baked Salmon with Spiralized Courgettes
30 min
Coronation Chicken Sandwich Filling
45 min
Steamed Fingerling Potatoes with Fresh Herbs and Garlic
50min
Deviled Eggs
20min