Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g rice (e.g. brown, long grain, white or a mixture)
-
80
g millet grain
lub 80 g quinoa - 40 g dried chickpeas
- 20 g raw cane sugar
- 140 g cornflour
- 2 tsp xanthan gum
-
1
level tsp dried instant yeast
lub 15 g fresh yeast, crumbled - 1 tsp fine sea salt
- 40 g mixed seeds (e.g. sesame, sunflower, linseed)
- 400 g water
- 30 g olive oil
- 1 Tbsp cider vinegar
- 2 large eggs
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 750 kJ / 179 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 29.7 g
- Tłuszcz
- 4.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gluten-free Artisan Bread
2h 30 min
Gluten-Free Date, Apple and Walnut Tea Bread
1h
Gluten-Free Bread
1u. 50min
Gluten-Free Focaccia Bread
1h
Gluten Free Plain Flour
5min
Gluten Free Shortcrust Pastry
35 min
Gluten Free Bread
1 Std. 40 Min
Chocolate Chip Gluten-Free Loaf
1h 10 min
Gluten-free Shortcrust Pastry
35 min
Sesame and chia seed loaf
2h 20 min
Naturally Sweet Apple and Date Cake (Gluten and Dairy Free)
1h
Buckwheat bread
2u. 5min