Cyndi's Gluten-Free Bread
TM6 TM5 TM31

Cyndi's Gluten-Free Bread

3.9 (20 ocen)

Składniki

  • 220 g rice (e.g. brown, long grain, white or a mixture)
  • 80 g millet grain
    lub 80 g quinoa
  • 40 g dried chickpeas
  • 20 g raw cane sugar
  • 140 g cornflour
  • 2 tsp xanthan gum
  • 1 level tsp dried instant yeast
    lub 15 g fresh yeast, crumbled
  • 1 tsp fine sea salt
  • 40 g mixed seeds (e.g. sesame, sunflower, linseed)
  • 400 g water
  • 30 g olive oil
  • 1 Tbsp cider vinegar
  • 2 large eggs

Wartości odżywcze
na 1 slice
Kalorie
750 kJ / 179 kcal
Białko
4.2 g
Węglowodany
29.7 g
Tłuszcz
4.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy