Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Lauch, in dünnen Scheiben (5 mm)
- 30 g natives Olivenöl extra
- 2 - 3 Artischockenherzen, frisch, geputzt und in Streifen geschnitten
- 2 Scheiben Zitrone
- 1 - 2 Prisen Salz
- 1 Prise schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
- 1500 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1437 kJ / 343 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 9.7 g
- Tłuszcz
- 30.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 28.9 g
- Sód
- 510 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wiener Kochsalat mit Erbsen, Rösti und Ei
55min
Safran-Kardamom-Mandel-Energiebooster
6h 15min
Pan Bolo Brotpudding
1h 25min
Menü: Karotten-Ingwer-Suppe; Gefüllte Gans mit Rotkraut und Schwarzwälderkirsch-Dessert
5 Std. 30 Min
Steinpilze sous-vide
30 Min
Spaghetti Carbonara
25 Min
Slow Cooking Wurzelgemüsetopf
3h 15min
Sous-vide Oktopus-Salat
8h
Kumquats mit Schwips
2h
Beiried mit Rotweinsauce und Gorgonzolabirnen
1h 15min
Risotto (XXL)
40 Min
Rote Rüben Suppe mit Wasabi-Nockerl
1 Std.