Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 - 25 g Petersilie, Blättchen abgezupft, feine Stängel grob geschnitten
- 40 - 50 g Apfelessig (mind. 5 % Säure)
- 200 g Walnusshälften
- 5 - 10 g frischer Ingwer, geschält, in Scheiben
- 190 g schwarze Oliven, entkernt
- 60 g Kapern, eingelegt
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 TL Salz, unjodiert
- 100 g Sonnenblumenöl und etwas mehr zum Bedecken
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 4411 kJ / 1054 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 108 g
- Błonnik
- 8 g
Alternatywne przepisy
Feigensenf
55min
Steirischer Käferbohnen-Humus
15min
Bärlauchpesto
20min
Bohnenhummus mit Kimchi
10min
Gewürzpaste Asia Style
1h
Pfirsich-Curry-Chutney
1h
Chicoréeschiffchen mit Oliven-Nuss-Tapenade
10min
Zitronen-Hummus-Nocken
45min
Erdbeer-Pfeffer-Chutney mit Ziegenfrischkäsemousse
3 Std. 30 Min
Radieschenblätterpesto mit Haselnüssen
45min
Orangeroter Aivar-Hummus
1h 15min
Kürbishummus
1h