Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mürbeteig
- 200 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 150 g Zucker
- 2 TL Zitronenschale
- 1 Ei
- 1 Eigelb
- 1 Prise Salz
- 400 g Mehl
- 1 EL Backpulver
Quittenfüllung und Fertigstellung
- 700 g Quittenpaste, in Stücken
- 70 g Süßer Wein (z. B. Portwein, Marsala)
- 1 Eiweiß zum Bestreichen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1724 kJ / 412 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 14 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mini-Ingwer-Kirsch-Panettoni
5 Std.
Mürbteiggalette mit Steinobst und Pistaziencreme
1 Std. 15 Min
Buchweizen-Biskuit-Torte mit Himbeeren und Heidelbeeren
5 Std.
Dreikönigsküchlein
3 Std.
Grüne Grütze mit Puddingcreme
3 Std.
Quitten-Marzipan-Schnecken
2 Std. 20 Min
Quitten-Cranberry-Strudel
1 Std. 10 Min
Quittenkonfekt
1 Std. 25 Min
Orangen-Biskuit-Kuchen
1 Std. 15 Min
Eclairs mit Karamellcreme
4 Std.
Zwetschgen-Mohn-Torte mit Streuseln
1 Std. 45 Min
Ingwer-Quitten-Streusel
1h 5min