Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Wontons
- 1 garlic clove
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 spring onion/shallot, white part only
- ½ - 1 fresh long red chilli, deseeded if preferred and cut into halves (optional)
- 1 sprig fresh coriander leaves, stems and roots, cut into thirds (see Tips)
- 120 g pork mince, broken into pieces
- 120 g peeled raw prawns
- 1 egg, separated
- 1 tbsp soy sauce
- 2 tsp sesame oil
- 1 tbsp rice wine vinegar
- peanut oil, for greasing
- 20 - 30 wonton wrappers
Broth
- 20 g dried shiitake mushrooms
- boiling water, for soaking
- 2 garlic cloves
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- 2 spring onions/shallots, white part only
- 1 tbsp peanut oil
- 1100 g water
- 1 tbsp Chicken stock paste (see Tips)
- 1 tsp fish sauce
- 1 tsp sesame oil
- 140 g bok choy, thinly sliced
- 35 g canned bamboo shoots, drained
- fresh long red chilli, sliced, for garnishing (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1484.9 kJ / 353.6 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 30.9 g
- Tłuszcz
- 15.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.6 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 1591.9 mg
Alternatywne przepisy
Prawn and fish ball soup with Ramen noodles
35 Min
Curry laksa
45min
Vietnamese mixed meat pho
1 Std. 50 Min
Bun bo vien cha gio (meatballs and noodles with spring rolls)
1h 10min
Chinese greens with XO sauce
1 Std. 50 Min
Pork san choy bau
25min
Ma yi shang shu (sweet potato noodles with pork)
20 Min
Prawn wontons
2 Std.
Tom yum goong (hot and sour soup)
45min
Wonton Soup
1 Std.
Cha gio (spring rolls)
55min
Wonton soup (pork)
45min